maanantai 11. helmikuuta 2013

Mantelinen pinaatti-vuohenjuustopiirakka



Jouluna tykästyin kovasti vuohenjuustoon ja olen hiljattain kokeillut vuohenjuustoa erilaisissa ruoissa. Joululahjaksi saamani kirja sisälsi tämän herkullisen vuohenjuustopiirakan ohjeen, joka on hyväksi koettu ja kovasti kehuttu (maistuu sekä miehelle että ystäville:).

Korvasin alkuperäisen ohjeen ruoka-aineet seuraavasti: Pähkinät manteleilla, nokkoset pinaatilla, voin margariinilla, osan tattarijauhoista riisijauhoilla ja ranskankerman paksulla jogurtilla. Tattarijauhojen maku on mielestäni hieman voimakas, siksi vähensin niiden määrää tässä piirakassa. Piirakka on gluteeniton.


Mantelinen pinaatti-vuohenjuustopiirakka

Tarvitset:

1 l pinaattia
1 dl manteleita
125 g sulaa margariinia tai voita
1½ dl tattarijauhoja
1½ dl täysriisijauhoja
2 rkl paksua jogurttia
3 kananmunaa
2 dl soijamaitoa
1 dl soijakermaa
ripaus suolaa
200 g murennettua vuohenjuustoa

Tee näin:

- Huuhtele pinaatinlehdet, leikkaa ne hieman pienemmiksi veitsellä muutaman kerran viiltäen. Piiraaseen voi varmasti käyttää myös pakastettua pinaattia - pakastettu pinaatti on hyvä siivilässä valuttaa, jotta liika vesi poistuu.
- Sekoita voisula, tattari- ja riisijauhot sekä paksu jogurtti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle, ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista pohja 200 asteessa noin 10 min., ja laske uunin lämpötila sen jälkeen175 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat, soijakerma ja -maito, lisää hyppysellinen suolaa.
- Jaa pinaatinlehdet esipaistetulle pohjalle, ripottele murennettu vuohenjuusto ja kaada munamaito päälle. Ripottele mantelit vielä piiraan päälle, ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Koristelin piirakan vielä muutamalla tuoreella salvian lehdellä. Piirakka maistuu hyvälle sekä lämpöisenä että jäähtyneenä, eikä tarvitse välttämättä salaattiakaan kaveriksi - pinaatti, vuohenjuusto ja mantelit takaavat täyteläisen makuelämyksen ... Bon appetit!

10 kommenttia:

  1. Kiitos! Tällä tulen ilostuttamaan ystävääni, joka rakastaa pinaattia, manteleita ja vuohenjuustoa. Aivan vesi herahti kielelle, herkullinen ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävää on mukava hemmotella, herkullisia hetkiä teille!

      Poista
  2. Ihanan näköinen piirakka! Vuohenjuusto on suosikkejani(itse asiassa käytän melkein vain vuohen-ja lampaanmaidosta tehtyjä juustoja) ja Välimeren maissa ne ovatkin suosittuja ja hyviä:)Tuota täytyy joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampaanjuusto kuulostaa aika jännälle ~ sitä en ole maistanutkaan! Jospa se sattuu vastaan jossain käänteessä, vaikka joskus Kreikkalaisessa ravintolassa käydessä.

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää makoisalta ja ihanan suolaiselta.
    Ihanaa viikkoa Sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SatuMaria, piirakka on mukavan suolainen! Sinulle myös tsemppiä viikkoosi!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu, sillä herkuteltiin sekä kotosalla että pikkusen jäi evääksi uimahalliinkin :)

      Poista
  5. Miksei tässä ole käytetty kermaa ja maitoa, vaan soijamaitoa? Jotenkin ymmärtäisin vielä kaura-/mantelimaidon tuomassa lisää makua, mutta kun piirakka ei ole vegaaninen, miksi valita luonnolle tuhoisin kasvismaito? Ei mitään järkeä. Voi kuitenkin mainittu eikä esim. pähkinävoita. Voitko todellakin vastata tähän kysymykseen? Harmittaa todella paljon lopputulos, josta olisi saanut paremman mutta ajattelin reseptin esittäjän tietävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi, kiitos kysymyksestäsi ja kommentistasi.
      Korvaan usein rasvaiset maitotuotteet joko laktoosittomilla tuotteilla (jos niitä on saatavilla), taikka sitten vastaavilla riisi/ soija/ kookos / kaura-tuotteilla, koska vatsani reagoi laktoosiin.
      Kirjoitat että sinua harmittaa paljon että olen korvannut voin margariinilla ja ranskankerman paksulla jogurtilla - soijamaito ja kerma olivat alkuperäisessä ohjeessa, joten olen käyttänyt niitä. Usein korvaankin kerman soija/kaura/kookoskermalla. En ole aiemmin kuullut soijamaidon olevan tuhoisa kasvismaito - siitä olisi mukava kuulla enemmänkin.
      Olen itse korvannut (ja usein korvaan) ja muokkaan alkuperäisten reseptien aineosia - vasta nyt hiljattain laktoosittomat maitotuotteet ovat tulleet tänne Tanskaan - joten margariinin asemasta voi varmasti käyttää pähkinävoita (joka kuulostaa todella herkulliselta - täytyykin katsastaa jos sitä täältäpäin löytyisi).
      Hyvää ja herkullista kesänjatkoa sinulle!

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)