sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lehtikaali-omena-sitruuna- juoma


 
 
 
Ohje tähän tuorepuristettuun juomaan löytyy Veikeästä Versosta (lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen yhden sitruunan.) Veikeä Verso kertoo myös kuinka valmistat hemaisevan herkullisen suklaatuorepuuron - monen muun herkullisen ruokaohjeen lisäksi - käypäs kurkkaamassa!
 
Olemme hieman vilustuneita koko poppoo, joten mehulingolla tehty tuoremehu toimii oikeana C-vitamiinipommina! Lehtikaali, sitruuna ja omena (etenkin omenen kuoret) sisältävät paljon C-vitamiinia. Mehulinkoon passaa laittaa omenat kuorineen, jolloin terveelliset vitamiinit ja antioksidantit tulevat mukaan juomaan.
 
Ainekset (joista tuli 2 lasia):
 
2 suurta lehtikaalin lehteä (joista se suuri ruoto on poistettu)
3 omenaa
1 sitruuna
 
Valmistusohje:
 
1. Huuhtele ainekset. Paloittele omenat, leikkaa lehtikaalin keskiruoto pois ja leikkaa se pieniksi siivuiksi, jotka sopivat mehulinkoon. Kuori ja paloittele sitruuna.
2. Laita ainekset mehulinkoon, ja purista niitä mehu.
2. Nauti heti :-)
 
Pojatkin tykkäsivät kovasti - Tässäpä terveellinen aamujuoma tulevalle viikolle.
Kotimaista lehtikaalia ja omenoita on juuri nyt tarjolla aivan lähikaupassakin.
 
 
 
 
Ajelin pyörälenkin lähistöllä etsiskellen seljanmarjoja, mutta kaikki ulottuvilla olevat tertut oli jo poimittu. Täytynee ensiviikolla lähteä hieman edemmäksi, suurempaan metsään, seljanmarja-jahtiin. Niisstä keitetty mehu on maukas (muistuttaa mustaherukkamehua maultaan), ja myös hyvin C-vitamiinipitoinen.
 
 
Sunnuntai-illan piristykseksi tähän vielä Jon Foreman'in kepeä kitara-kappale Behind Your Eyes:
 
 
 



4 kommenttia:

  1. Tuossa juomassa on varmasti potkua! Minä tein tuorekeittoa kasvimaan lehtivihanneksista, jotka pitäisi syödä pois ennen kuin pakkanen yllättää. Laitoin tehosekoittimeen lehtikaalia, mangoldia, salaatteja, vihersipulia, persiljaa, rukolaa, yrttejä ja porkkanoita. Maustoin valkosipulilla, pippurilla, chilillä ja inkiväärillä. Siitä tuli sosekeitto, jota ei keitetä, hyvää oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa herkulliselta sinun tuorekasviskeittosi! Mangoldi on uusi tuttavuus minulle, katson netistä sen kuvan ja luin hieman mangoldista - nyt tunnistan, jos satuu vastaan ;-)
      Tuoresosekasviskeitossa onkin huippumäärät vitamiineja ja hivenaineitä, kun aineksia ei kuumenneta ollenkaan. Taidan viikonloppuna ajan kanssa kokeilla - vaikka ihan pienen annoksen aluksi!

      Poista
  2. Sait tallenettua kuvaan hienon vihreän värinkin! Itse kun juomaa kuvasin, oli kamalan ankea harmaa päivä. Ihan kapea valonsäde sattui ikkunasta tulemaan, mutta eihän sen valo riittänyt raikkaita värejä antamaan.
    Leiskuvan oransseja lehtiäkin! Meillä on tänä vuonna aika vaisu ruska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paula, Täällä oli eilen puolipilvistä, mutta keittiönikkunasta tuli himpun verran päivänvaloa kuviin (kuvista tuli tosin aika epätarkat).
      Vaahterat hehkuttavat väriloistoa parhaimmillaan, mutta koivut, tammet ja pyökit on vielä vihreinä - pian nekin varmaan tulevat ruskaan. Muutaman kastanjan olen jo nähnyt puiden alla ;-)

      Poista

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)