sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Suklaapikkuleivät



Mieleni teki leipoa jotakin makeaa ja suklaista eilen. Näiden suklaapikkuleipien ohjeen löysin Cookiesopskrifter-nettisivuilta.

Pikkuleivät ovat mehevänkosteita sisältä ja rapeita päältä. Ne säilyttävät mehukkuuden kun niitä säilyttää tiiviissä pakkauksessa tai rasiassa. Annoksesta tuli 2 pellillistä, eli noin 24 kappaletta.

Ainekset:
250 g vehnäjauhoja (osan jauhoista voisi korvata speltti - ruis - tai kokojyväjauhoilla - esim 50 g).
50 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150 g fariinisokeria
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g tummaasuklaata (veitsellä leikattu pikkupaloiksi)
250 g pehmeää margariinia tai voita

Valmistusohje:
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauho ja suola keskenään kulhossa.
  3. Sekoita / vatkaa pehmeä rasva, fariini- ja tavallinensokeri sekä vaniljasokeri toisessa kulhossa pehmeäksi. Lisää kananmunat ja vatkaa vielä hetki siten että taikina hieman kuohkeutuu.
  4. Lisää jauhosekoitus hiljalleen vatkaten.
  5. Lisää suklaapalat.
  6. Laita leivinpaperi pellille, ja laita ruokalusikalla pieniä kukkurallisia taikinaa (noin 4 rivilleen - ne leviävät uunissa joten jätä riittävästi tilaa niiden väliin.)
  7. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat hieman kohonneet.
  8. Ota pikkuleivät pois uunista ja anna niiden jäähtyä hieman, ennenkuin nostat ne toiseen astiaan (keksit ovat hauraita lämpiminä ja voivat hajota, jos siirrät ne liian aikaisin).
Tarjosin pikkuleivät mangoviipaleiden ja kylmän maidon kera - mmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On mukava kun kirjoitit kommentin / ajatuksen :-)